Wat is een contentmanagementsysteem?

Hoe kunnen we je vandaag verder helpen?
Categorieen
< All Topics
Print

Een contentmanagementsysteem (CMS) helpt bij het beheer van digitale content, bijvoorbeeld van digitale displays en informatieborden. Het is een effectief hulpmiddel in het organiseren van online informatie. We leggen uit wat een contentmanagementsysteem is en waarom het zo belangrijk is.   

Wat is een contentmanagementsysteem precies? 

Een contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing waarmee je de inhoud op digitale displays kunt maken, bewerken, plannen en publiceren. Het stelt individuen en bedrijven in staat om de digitale communicatie efficiënt te beheren zonder dat hier diepgaande technische kennis voor nodig is.  

Waarom een contentmanagementsysteem onmisbaar is 

Een goed georganiseerd contentmanagementsysteem is een efficiënte tool in het digitale contentbeheer. De voordelen van een CMS zijn onder andere:  

  • Eenvoudig contentbeheer. Met een contentmanagementsysteem voor digital signage kun je eenvoudig de digitale content beheren. Het biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface waarmee je gemakkelijk afbeeldingen, video’s, tekst en andere multimedia kunt toevoegen en bewerken. Je kunt zelfs de planning en volgorde van je content eenvoudig regelen, zodat je altijd relevante en actuele informatie op de displays hebt. 
  • Efficiënte distributie. Een contentmanagementsysteem voor digital signage maakt het mogelijk om de content efficiënt te distribueren naar meerdere displays op verschillende locaties. Hiermee is het mogelijk om de content vanuit één centraal punt te beheren en via één druk op de knop naar alle displays te verzenden. Dit bespaart tijd en moeite bij het handmatig updaten van elke afzonderlijke display.  
  • Flexibiliteit en aanpasbaarheid. Met een contentmanagementsysteem voor digital signage heb je de flexibiliteit om de inhoud aan te passen en te personaliseren op basis van de behoeften. Je kunt specifieke content plannen voor bepaalde tijdstippen, dagen of evenementen. Daarnaast kun je snel reageren op veranderingen in een organisatie door nieuwe content toe te voegen of bestaande content aan te passen. 

Benieuwd wat jij kunt bereiken met krachtige content?  

Meer uit je digitale communicatie halen en op het juiste moment jouw doelgroep bereiken? Bij ZetaDisplay helpen we je met het inrichten van een contentmanagementsysteem voor jouw narrowcasting. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.  

Previous Wat is corporate communicatie?
Next Wat is infotainment?
Table of Contents