; ; Skip to main content Skip to search

Corporate communicatie

Medewerkers goed geïnformeerd houden in een grote organisatie is een uitdaging; wanneer dat lukt zijn ze een grote aanwinst in het bedrijf. Medewerkers zijn het visitekaartje van het bedrijf en tevens de belangrijkste ambassadeurs.

Betrokkenheid verhogen binnen organisaties

Digital Signage is het meest effectieve instrument om ervoor te zorgen dat je medewerkers tijdig correcte informatie krijgen, ongeacht of deze wordt gepresenteerd op digitale schermen in de kantine of via andere digitale kanalen zoals smartphones of tablets.

Uit onderzoek blijkt dat loyaliteit van werknemers toeneemt wanneer zij zich betrokken voelen bij de bedrijfsvoering. Met narrowcasting kunnen berichten op maat worden gemaakt voor elke medewerker, afdeling, pand en/of land. Daarnaast blijkt uit personeelsenquêtes dat correcte en relevante communicatie de bedrijfscultuur versterkt.

  • Maakt een efficiënte en relevante mix van centrale en lokale informatie mogelijk door hergebruik van bestaande content uit andere communicatiekanalen.
  • Creëert consistente en aantrekkelijke content ongeacht de geografische ligging.
  • Wordt een natuurlijke aandachtstrekker op plaatsen waar medewerkers elkaar ontmoeten of samenkomen.
  • Biedt actuele informatie door een combinatie van (de)centrale berichten en automatisch gegenereerde content.
  • Maakt het mogelijk de dienstverlening uit te breiden ten behoeve van gebouwmanagement.
  • Content is met het ZetaDisplay CMS eenvoudig te maken, beheren en te controleren.
  • Schermen kunnen meteen voor verschillende doeleinden worden ingezet, inclusief ontruimingsprocedure tijdens calamiteiten.

animatie digital signage corporate
Uitdagingen ZetaDisplay

Uitdagingen

Om betrokkenheid tussen werkgever en werknemer verder uit te breiden is Digital Signage het perfecte communicatiemiddel, omdat via deze weg de juiste bedrijfsboodschappen gezonden worden naar het intern publiek (medewerkers) binnen de vele verschillende communicatiekanalen die tegenwoordig voorhanden zijn. De enorme hoeveelheid informatie maakt het voor de ontvanger moeilijk om belangrijke berichten te identificeren.

Vereisten van ZetaDisplay

Vereisten

Creëer een platform waarbinnen de medewerkers tijdig worden geïnformeerd met correcte en transparante boodschappen. Daarnaast kun je nieuwe klanten persoonlijk verwelkomen en informeren via een digitaal scherm. Hiermee kan de klantervaring van de bezoeker worden verbeterd.

Oplossingen van ZetaDisplay

Oplossingen

Displays op locaties waar medewerkers samenkomen en op plaatsen waar klanten en bezoekers kennis maken met jouw bedrijf. Dat doe je door boodschappen te tonen die passen bij de locatie, de doelgroep en het moment van de dag. Daarnaast biedt Digital Signage de mogelijkheid om diverse functionaliteiten te integreren. Denk hierbij aan facility tools, calamiteitenprocedures, AV-apparatuur, reserveringssystemen voor vergaderzalen, wayfinding et cetera.

Wat is corporate communicatie ?

Met corporate communicatie kun je al je interne -en externe communicatie nauw op elkaar afstemmen. Hiermee kun je medewerkers motiveren en enthousiasmeren, een nieuwe doelgroep benaderen en je huidige klanten een prettige klantervaring bieden. Het belang van goede corporate communicatie is dus erg belangrijk. Je wilt namelijk op een zo aantrekkelijk mogelijke en begrijpelijke manier je publiek en medewerkers informeren en motiveren.

Het inzetten van digital signage kan dan nét dat extra brengen waardoor je klanten binnenhaalt en kan je een positieve imago boost geven. Met de juiste toepassing van narrowcasting kun je het imago van de organisatie verbeteren en draagvlak creëren onder medewerkers. Het in eigen beheer hebben van de software, zorgt ervoor dat op ieder scherm individueel de juiste content kan worden getoond. Dit maakt het nóg actueler en persoonlijker.


Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen

ZetaDisplay is een full-service leverancier op het gebied van Digital Signage; schermcommunicatie waardoor klanten in vervoering raken. Kort op de bal van de beslissing, daar speel je op in. ZetaDisplay is expert en levert de complete journey; van hardware en slimme software tot content en beheer. 

case corporate communicatie

De Volksbank

Communiceren met werknemers en bezoekers

De kantooromgeving van de Volksbank veranderde drastisch. Om werknemers te kunnen bereiken, heeft de Volksbank op relevante plekken binnen het bedrijf schermen geplaatst. Ook bij vergaderzalen hangen digitale schermen. Deze geven de actuele beschikbaarheid weer. Het verhaal wordt compleet gemaakt door diverse, al dan niet interactieve, digitale opstellingen die het verhaal van de Volksbank en haar merken op stijlvolle wijze visualiseren. Hiermee heeft de Volksbank een persoonlijk gezicht gekregen richting personeel, klant en bezoeker.

The Greenery

Met behulp van digital signage interne link naar digital signage pagina krijgen de medewerkers de interne communicatie berichten gepresenteerd op de schermen. De digital signage is volledig vormgegeven en geïntegreerd in de huisstijl van The Greenery.