Wat is corporate communicatie?

Hoe kunnen we je vandaag verder helpen?
Categorieen
< All Topics
Print

Bij corporate communicatie staat het opbouwen van relaties centraal. Maar wat is corporate communicatie en waarom is het zo belangrijk? We leggen het je uit.  

Wat houdt corporate communicatie in?  

Corporate communicatie verwijst naar alle communicatie binnen een bedrijf. Dit omvat zowel interne als externe communicatie, die gericht is op medewerkers, klanten, investeerders, media en andere belanghebbenden. Met andere woorden: de totale bedrijfscommunicatie. Bij deze bedrijfscommunicatie is het voornamelijk belangrijk dat er wordt gestreefd naar consistentie.  

Het doel van corporate communicatie 

De inzet van de juiste corporate communicatie kan zeer effectief werken. Het stelt bedrijven in staat om hun boodschap helder over te brengen, de betrokkenheid van belanghebbenden te vergroten en hun reputatie te versterken. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om een concurrentievoordeel te behalen, vertrouwen op te bouwen of langdurige relaties opbouwen met klanten, investeerders en andere belanghebbenden.  

De drie pijlers 

Hebben we het over corporate communicatie, dan onderscheiden we drie hoofdvormen: 

  1. Marketingcommunicatie: Deze vorm van corporate communicatie richt zich voornamelijk op externe communicatie naar potentiële klanten. Het doel van marketingcommunicatie is om hen te beïnvloeden, zodat zij producten of diensten van het bedrijf afnemen en zo winst genereren. Denk hierbij onder andere aan reclame, promoties, public relations en het opbouwen van een positief merkimago. 
  1. Managementcommunicatie: Hierbij gaat het om het uitwisselen van informatie tussen managers, hun teams en zowel interne als externe stakeholders. Een belangrijk doel van managementcommunicatie is het creëren van draagvlak binnen verschillende teams en het bevorderen van een goede samenwerking. Dit betreft communicatie over doelstellingen, strategieën, besluitvorming en het motiveren van medewerkers. 
  1. Organisatiecommunicatie: Deze vorm omvat diverse zakelijke communicatievormen die vanuit het bedrijf naar zowel interne als externe partijen plaatsvinden. Bijvoorbeeld:  public affairs, arbeidsmarktcommunicatie en interne communicatie. Organisatiecommunicatie speelt een cruciale rol bij het uitdragen van de identiteit en kernwaarden van het bedrijf.  

Corporate communicatie met digital signage 

Digital signage krijgt een steeds prominentere rol in de wereld van corporate communicatie. Met behulp van narrowcasting-schermen kunnen bedrijven op een effectieve en dynamische manier communiceren met zowel interne als externe doelgroepen. Het stelt organisaties in staat om belangrijke informatie, nieuwsupdates, aankondigingen en andere relevante boodschappen op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. 

Daarnaast is het met digital signage mogelijk om real-time informatie te delen. Bedrijven kunnen snel en gemakkelijk relevante gegevens tonen, zoals bedrijfsprestaties, KPI’s, actuele nieuwsberichten en social media-updates. Dit zorgt voor een directe en impactvolle communicatie met medewerkers, klanten en andere belanghebbenden.  

Meer weten over digital signage bij corporate communicatie?  

Bij ZetaDisplay vertellen we je graag meer over het inzetten van digital signage bij jouw corporate communicatie. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.  

Previous Hoe werkt schermcommunicatie om een omnichannel ervaring te creëren?
Next Wat is een contentmanagementsysteem?
Table of Contents