Skip to main content Skip to search

Rijnstate Ziekenhuis

Introductie

Rijnstate is hét ziekenhuis in de regio Arnhem, Rheden en de Liemers. Ze biedt uitstekende ziekenhuiszorg van topklinische kwaliteit op de locaties Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Bij Rijnstate kun je terecht voor 28 verschillende specialismen.
Er werken ongeveer 5.000 medewerkers bij Rijnstate. Samen richten zij zich op de 450.000 inwoners in het verzorgingsgebied. Hiermee is Rijnstate een van de grootste zorgaanbieders van Nederland en de grootste werkgever in de regio.

De uitdaging

In de zorgsector zien we steeds meer aandacht voor welzijn, naast primaire zorg. Daarbij draait het om goed eten, actueel tv-aanbod, wifi en dergelijke. Maar ook goed gastheerschap voor bezoekers en patiënten aan poliklinieken hoort hier zeker bij. 
Rijnstate zag al jaren geleden in dat je de bezoeker en patiënt meer moet bieden dan primaire zorg. Vooral in wachtkamers. Niemand wacht graag en al helemaal niet als je wegens problemen met je gezondheid ergens moet wachten. Het veraangenamen van de wachttijd en een goede informatievoorziening behoren tot de invulling van het gastheerschap in de zorg.

“ZetaDisplay is een fijne partner om mee samen te werken: erg toegankelijk en betrokken.
Ze hebben enorm veel kennis in huis, ook binnen ons vakgebied.
Ik zou ZetaDisplay dan ook zeker bij andere ziekenhuizen aanbevelen.”

Maaike de Ridder (Manager Marketing & Communicatie Rijnstate)

Oplossing

Actuele wachttijden

Al jarenlang heeft Rijnstate ervaring met het medium Digital Signage. In 2010 kregen wij de opdracht om het systeem te revitaliseren. Wij hebben een state of art communicatieoplossing gerealiseerd, die meer biedt dan alleen wachtverzachting van vroeger. Een nieuw kernonderdeel is de uitgebreide wachttijdmodule. Zowel fullscreen als via een tickertape onder in beeld worden de actuele wachttijden per afdeling weergegeven.

Koppeling met LogisP, databases en externe bronnen

Per poli wordt via een LogisP koppeling aangegeven of en hoe lang de spreekuren van artsen uitlopen. Dit wordt direct automatisch op de informatieschermen in de wachtkamer getoond. Daarnaast hebben we de uitzending verrijkt door koppelingen met externe bronnen en databases te integreren. Evenals Rijnstate nieuwsberichten, waarvan de meest recente worden getoond en automatisch worden ververst.


Succesvolle migratie

De implementatie was een technisch uitdagende klus, omdat wij het netwerk van een andere leverancier overnam. Onze aanpak om het hele netwerk van software en state-of-the-art technologie te voorzien, is succesvol gebleken. Na 2 locaties in  Arnhem hebben wij de nevenvestigingen in Velp en Zevenaar voorzien van wachtkamer TV.

Ruim 100 schermen op 4 locaties

Inmiddels hebben we bij Rijnstate, verdeeld over 4 locaties, ruim 100 Narrowcasting-opstellingen geïmplementeerd. De content die op de schermen wordt getoond is enerzijds centrale informatie vanuit het ziekenhuis, zoals campagnes welke tevens op andere communicatiekanalen te zien zijn. Anderzijds polispecifieke boodschappen zoals bijvoorbeeld de uitleg van een behandelmethode. Een ander belangrijk onderdeel is de wachttijdinformatie die op de Narrowcasting schermen getoond wordt. Zo ziet de patiënt in de wachtkamer de actuele uitlooptijden van de specialist. Narrowcasting in ziekenhuizen neemt alsmaar toe en zorgt voor entertainment tijdens het wachten.

Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen met Digital Signage?