Skip to main content Skip to search

Medisch Centrum Leeuwarden

Introductie

Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een topklinisch ziekenhuis in Leeuwarden en Harlingen, voor acute, hoogcomplexe én basiszorg in Friesland. Het ziekenhuis is gericht op onderzoek, onderwijs, innovatie en biedt uitzonderlijke zorg voor iedere individuele patiënt.
Met schermen in centrale ruimtes, op poliklinieken en zelfs op de verpleegafdelingen aan het bed, heeft MCL nu de mogelijkheid de patiënt te voorzien van de juiste informatie en kan zij maximale dienstverlening bieden.

De uitdaging

MCL zette in 2015 de vraag voor narrowcasting in de markt. Zij wilde op strategische locaties schermen inzetten als communicatiemiddel richting haar patiënten en bezoekers. Het ging hierbij in eerste instantie om 45 narrowcasting opstellingen. Daarnaast was het belangrijk dat de 600 bestaande patiënten TV’s via hetzelfde systeem aangestuurd zou moeten kunnen worden. MCL was op zoek naar een flexibel aan te sturen, schaalbare en dynamische oplossing. En die hebben ze bij ZetaDisplay gevonden.

“De oplossing is flexibel, schaalbaar en dynamisch”

Irene Deurman (Communicatie, MCL)

Oplossing

Wij hebben een passende digital signage oplossing geïmplementeerd bij het Medisch Centrum Leeuwarden. De content wordt beheerd door de afdeling communicatie. Boodschappen relevant voor alle afdelingen worden daarmee centraal verstuurd. Het gaat daarbij om algemene informatie over het ziekenhuis, huisregels, branding in de vorm van nieuwste Instagram posts en medisch nieuws vanaf de eigen website.  En ook infotainment in de vorm van weer, verkeer, nieuws overige social media berichten.

In geval van nood of bij een evacuatieoefening kan de calamiteitenfunctie worden geactiveerd. Met één druk op de knop geven alle schermen een van te voren gemaakte calamiteitenboodschap weer. De bestaande uitzending wordt ‘overruled’, totdat het bericht wordt gedeactiveerd. Op deze manier heeft het MCL dus de mogelijkheid om in elke situatie in een handomdraai de juiste berichten op de schermen te tonen.

Lokale relevantie

Lokaal relevant door onder andere een koppeling tussen specialisten template en wachttijdmodule. Op decentraal niveau kan content naar één of enkele bij elkaar horende schermen worden gestuurd met informatie welke relevant is voor die specifieke plek binnen het ziekenhuis. Behandeltechnieken van de poli waar je je bevindt, het voorstellen van het team per afdeling; automatisch gekoppeld aan de actuele werkrooster en ook tips voor het gesprek met de specialist. Alles om de patiënten, zijn begeleiders en ook bezoekers de informatie te verschaffen waar zij op dat moment behoefte aan hebben.

Benieuwd naar wat Digital Signage voor jouw bedrijf kan betekenen?


Neem contact met ons op.