EEN WAARDEVOLLE TOEPASSING: NARROWCASTING IN ZIEKENHUIZEN

In de zorg draait alles om een goede behandeling van de patiënt. Dit begint vanaf het moment dat zij het ziekenhuis binnentreedt en eindigt als zij de deur weer verlaat. Naast een uitstekende patiëntzorg is ook de gastvrijheid van grote invloed op de voldoening van de patiënt. Zeker in de zorg verdienen patiënten een grote mate van aandacht.

Het ziekenhuis kan voor vele mensen een zekere mate van stress meebrengen. Ze wachten op een spannende uitslag, hebben een vervelende afspraak of kampen met lichamelijke klachten. Je wilt de patiënt dan ook zoveel mogelijk verlichting bieden. Narrowcasting toepassingen in het ziekenhuis zijn hiervoor de perfecte oplossing.

Wat doet narrowcasting in de zorg?

Narrowcasting helpt de gezondheidszorg bij een uitstekende gastvrijheid. Maar wat is Narrowcasting nu precies? Narrowcasting, ook wel Digital Signage genoemd, is een vorm van beeldschermcommunicatie. Met behulp van televisieschermen breng je jouw gewenste boodschap over op het door jouw gewenste moment.

Denk in het ziekenhuis bijvoorbeeld aan televisieschermen in wachtkamers. Narrowcasting is een ontzettend waardevolle toepassing en helpt bij een uitstekende gastvrijheid. Met Digital Signage creëer je als het ware je eigen televisiekanaal, waarop je iedere boodschap over kunt brengen die je wilt. Bovendien heb je de mogelijkheid dit zowel op kleine als grote schaal in te zetten. Jij bepaalt waarvoor de Narrowcasting gebruikt wordt.

De mogelijkheden van Narrowcasting in ziekenhuizen

De wachttijden zijn één van de grootste ergernissen in een ziekenhuis. Om de patiëntervaring ten goede te komen is het verhelpen van dit probleem actiepunt nummer één. Narrowcasting biedt hiervoor de uitkomst. Met de beeldschermen kan namelijk zeer specifiek ingespeeld worden op het moment van wachten.

Dit werkt als volgt. Hoe langer de patiënt moet wachten, des te groter te verveling en irritatie. Met Narrowcasting kun je dit moment omzeilen. Hoe? Door gericht boodschappen te zenden. Door beeldschermen in de wachtruimte op te hangen, bied je de patiënt vermaak. Op de Narrowcasting schermen kun je dé inhoud tonen die voor jouw publiek interessant is. Zo kun je inspelen op ontwikkelingen in de afdeling in het ziekenhuis, maar kun je ook de laatste file- of weersinformatie bieden. Het voordeel van de narrowcasting: jij bepaalt de informatievoorziening!

De voordelen van Digital Signage in de zorg

Digitale Signage in de zorg biedt niet alleen vermaak, het brengt talrijke andere voordelen met zich mee. Met de Narrowcasting in ziekenhuis kun je:

  • Patiënten op hun gemak stellen;
  • Uitlooptijden van artsen tonen;
  • Werkdruk van artsen verlagen;
  • Nummer- en oproepsysteem inschakelen;
  • Efficiëntie vergroten;
  • Verhoogt de gastvrijheid en biedt een moderne communicatie.

Narrowcasting: zo werkt een oproepsysteem

Doordat er dagelijks ontzettend veel patiënten over de vloer komen in een ziekenhuis, schiet het aan efficiëntie soms nog eens te kort. Lange wachtrijen en volle wachtkamers bepalen het beeld. Een nummer- en oproepsysteem biedt de uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan een overvolle wachtkamer om bloed te prikken. Patiënten moeten wachten tot zij geroepen worden, de medewerkers moeten zelf de patiënten halen en de administratie is een zootje.

Dit kan efficiënter: de patiënt ontvangt een nummer bij binnenkomst en neemt plaats in de wachtruimte. Via de narrowcasting ziekenhuis schermen kan hij zijn nummer in de gaten houden. Verschijnt zijn nummer op het beeldscherm, dan is hij aan de beurt. Naast dat het gebruik ontzettend patiëntvriendelijk is, is het ook nog eens werkdruk verlagend. Twee vliegen in één klap dus.

Behoefte aan benadering met Digital Signage in de zorg

Een ziekenhuis zet zich in voor een goede patiëntenzorg. Maar deze zorg gaat veel verder dan de daadwerkelijke verzorging. De gastvrijheid is ontzettend belangrijk in een ziekenhuis. Meer dan ooit hebben de gasten behoefte aan benadering. De ervaring van de patiënt staat centraal en dient geoptimaliseerd te worden. Een goede informatievoorziening staat voorop. Met behulp van nieuws, weer, verkeer of social media berichten kan de klant op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en zal dit verlichting bieden tijdens het wachten.

Mogelijkheden van Narrowcasting in de zorg

De Narrowcasting kan in diverse toepassingen gebruikt worden. De mogelijkheden zijn omvatrijk en kunnen naar eigen wens toegepast worden. Hieronder een greep uit de mogelijkheden:

Heb jij een ander idee voor de Digital Signage software voor in het ziekenhuis? We denken graag met je mee. Geen uitdaging is voor ons te gek.

Narrowcasting in ziekenhuizen met ZetaDisplay

Wil jij de patiëntzorg optimaliseren en je gasten een uitstekende gastvrijheid bieden? ZetaDisplay helpt je graag bij een unieke oplossing: Narrowcasting ziekenhuis. Met beeldschermcommunicatie stuur je jouw patiënten de gewenste boodschap op het door jou gekozen moment. Zo houd je hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, begeleid je hen naar de juiste afdeling en bied je jouw werknemers een zekere mate van verlichting. Lijkt dit je wat en wil je met Digital Signage in de zorg of andere publieke ruimtes aan de slag? Probeer onze software dertig dagen gratis en ontdek vandaag nog of het iets voor jou is!