DIGITAL SIGNAGE IN DE ZORG: EEN DIGITALE WACHTVERZACHTER IN HET ZIEKENHUIS

De wachtkamer van jouw ziekenhuisinstelling is stampvol. De afspraken zijn ondertussen al ruim een half uur uitgelopen en het geduld van patiënten raakt op. Helaas komt dit geschetste beeld in het ziekenhuis nog te vaak voor. Wachten maakt ongeduldig en is – niet geheel verrassend – de perfecte voeding voor een ontevreden patiënt. Digital signage kan helpen om de wachtbeleving van patiënten te verbeteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Digital Signage als wachtverzachter? We vertellen je graag hoe Narrowcasting kan bijdragen aan de tevredenheid van jouw patiënten. 

digitale wachtverzachter in het ziekenhuis

Bespaar grote ergernissen met een digitale wachtverzachter

De wachtkamer is de plek waar jouw bezoekers hun eerste indruk op doen van het ziekenhuis. Zo’n eerste moment kun je niet overdoen, dus wil je een goede indruk achterlaten. Toch kunnen de lange wachttijden roet in het eten gooien. Afspraken die uitlopen, kunnen de strakke planning op zijn kop zetten en de wachttijd onaangenaam maken. Bovendien kan dit voor onnodige drukte zorgen bij de poli-assistenten achter de balie.

Om te voorkomen dat de patiënten een slechte ervaring overhouden aan de instelling, is een goede wachtverzachter wenselijk. Het geeft de bezoeker iets om de tijd te doden, waardoor grote ergernis bespaard blijft.

Vermaak bezoekers met digital signage in het ziekenhuis

Digital signage is de ultieme manier om jouw bezoekers in de wachtkamer te vermaken tijdens het wachten. In het ziekenhuis draait het niet alleen om zorg. Communicatie is de sleutel voor een goede bezoekerservaring en biedt de juiste informatie op ieder gewenst moment. Met behulp van bewegende informatieschermen in de zorg blijft de bezoeker geboeid en wordt tegelijkertijd de gastvrijheid verhoogd. Narrowcasting speelt in op de gemoedstoestand van de bezoekers. Je houdt de wachttijd zo aantrekkelijk mogelijk en geeft hen iets om te consumeren tijdens de (soms lange) zit in de wachtkamer. Het is een uitstekende mogelijkheid om de bezoekers te amuseren.

digital signage als wachtverzachter in het ziekenhuis

Vertel je eigen verhaal met Digital Signage als wachtverzachter

Digital signage kan in het ziekenhuis op verschillende manieren toegepast worden. We zetten graag een greep uit de mogelijkheden op een rij:

  • Wachttijd-informatie. Hierdoor weet de bezoeker altijd waar hij of zij aan toe is. Dit geeft het wachten een maximale eindtijd mee. Of dat nu via gewone Digital Signage schermen is of via een LED wall.
  • (Interactieve) informatieborden. Het geeft de bezoeker iets om te lezen en zijn of haar tijd te doden.
  • Wachtkamer tv. Het bewegende beeld trekt meteen de aandacht van de bezoeker aan. Je creëert jouw eigen tv-kanaal. Laat bijvoorbeeld de teamleden zichzelf voorstellen of maak een quiz. Ontwerp jouw unieke entertainment.
  • Reisinformatie en weerbericht. Ook kun je met Narrowcasting handige informatie aan de bezoeker voorschotelen.
  • Nieuwsfeeds. Laat de bezoeker zijn wachttijd nuttig maken door het regionaal of landelijk nieuws in te laden.

Het unieke aan Narrowcasting is dat jij je eigen content maakt. Je bent dus bereid je eigen verhaal te vertellen. Bovenste opties geven dus maar een idee van de mogelijkheden die je met digital signage kunt realiseren, maar je richt dit geheel in naar eigen wens. Bovendien kun je de content eenvoudig afwisselen. Merk je dat het één niet aanslaat bij jouw bezoekers, schakel je over naar andere content. Zo houd je altijd de aandacht vast.

Benut de wachttijd van jouw bezoekers optimaal

Narrowcasting staat niet zomaar bekend als een ‘wachtverzachter’: de ervaring leert dat het helpt om verveling te voorkomen en informatievoorziening te stimuleren. Patiënten vinden het vaak niet erg om even te moeten wachten, mits er een heldere communicatie plaatsvindt. Breng je de bezoeker vroegtijdig op de hoogte van eventuele uitlooptijden, zullen zij hun wachttijd ook met een geruster gevoel uitzitten. Met Digital Signage in de zorg beperk je de ergernissen van bezoekers tot het minimum.

Jouw persoonlijke wachtverzachter bij ZetaDisplay

Ben je op zoek naar de perfecte wachtverzachter voor in de zorg? ZetaDisplay helpt je graag om de bezoeker geboeid te houden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo helpen we jou om jouw eigen verhaal te vertellen en denken we mee in een strategisch plan om de wachttijden zo amusant mogelijk te maken.

Wil je eens uittesten of de Digital Signage iets voor jou is? Dat begrijpen wij helemaal. Daarom bieden we je de mogelijkheid om Narrowcasting gratis te proberen. Na de proefperiode wil jij niets anders meer.