BETROKKENHEID VERGROTEN MET NARROWCASTING IN HET ONDERWIJS

Schermcommunicatie is ideaal om in te zetten in het onderwijs. Waarom? Omdat je met Narrowcasting grote groepen effectief kunt bereiken met informatie die op dat moment en op die locatie voor hen relevant is.

In onderwijsinstellingen – van middelbare scholen tot universiteiten – staat het delen van kennis en informatie centraal. Dat gebeurt altijd op moderne, innovatieve manieren. Waarom zou een innovatieve manier van informatieverschaffing beperkt moeten blijven tot de klaslokalen of collegezalen?

Narrowcasting schermen zijn het antwoord op de vraag van effectieve, moderne communicatie. Zeg het ouderwetse prikbord maar vaarwel!

Zetadisplay bus

Hoe gebruik je Narrowcasting op scholen?

Narrowcasting schermen oftewel Digital Signage zet je in als hulpmiddel voor bezoekers, leerlingen of studenten én personeel. Elk scherm is apart te bedienen, waardoor je de getoonde content heel precies kunt afstemmen op de ontvangers. Je hoeft je geen zorgen te maken dat leerlingen mededelingen te zien krijgen die voor de lerarenkamer bestemd waren.

Vergroot de betrokkenheid van studenten en docenten

Door relevante, actuele en interessante informatie te laten zien aan de leerlingen of studenten en het personeel van de school, zoals docenten, administratieve medewerkers en andere onderwijsondersteunende medewerkers, stimuleer je betrokkenheid.

Je houdt je doelgroep op de hoogte van de laatste gang van zaken in en om de onderwijsinstelling. Doordat studenten en docenten beter up-to-date zijn met wat er speelt, raken ze meer betrokken bij het reilen en zeilen van hun onderwijsinstelling.

Creëer bijvoorbeeld een digitale schoolkrant, waarin je belangrijke mededelingen combineert met entertainment. Die kun je elke dag van de week tonen op de schermen, met elke dag nieuwe weetjes en een infokanaal in hetzelfde format.

Een aantrekkelijk welkom

Maar ook op speciale momenten, zoals open dagen, bewijst de Narrowcasting software zijn meerwaarde. Je kunt geïnteresseerde bezoekers verwelkomen en de weg wijzen met aansprekende en duidelijke content. Hoe laat en waar vindt welke presentatie plaats? Eén blik op de schermen en je hebt het antwoord.

Niet alleen verhoogt dit de bezoekerservaring, maar het personeel wordt ook ontlast doordat veelvoorkomende vragen kunnen worden afgevangen door de antwoorden erop op de beeldschermen te vertonen.

Praktische tips om Narrowcasting voor scholen in te zetten

Hoe zet je Digital Signage in in de dagelijkse praktijk van het onderwijs? Wij geven je een paar handvatten en tips:

  • Communiceer roosterwijzigingen en afwezige docenten;
  • Promoot het dagmenu van de kantine;
  • Laat algemene mededelingen zien op relevante momenten, bijvoorbeeld in pauzes;
  • Feliciteer de geslaagde examenkandidaten met feestelijke content;
  • Vertoon met één druk op de knop op alle schermen een calamiteitenscenario;
  • Integreer social media feeds en ga de interactie aan met je doelgroep;
  • Vertoon het laatste nieuws, bijvoorbeeld nieuwtjes over de school en lokale en nationale actualiteiten;
  • Laat bezoekers met dynamische bewegwijzering eenvoudig de weg vinden;
  • Kondig aankomende evenementen en activiteiten aan, zoals schoolfeesten, bijlessen, excursies, lezingen of workshops;
  • Informeer docenten over interne zaken, zoals verjaardagen, uitjes en interne vacatures.

Alles is mogelijk met onze Narrowcasting toepassingen

De tips hierboven zijn maar een fractie van de mogelijkheden die Narrowcasting je kan bieden in het onderwijs. Als je informatie wilt verspreiden onder een grote en diverse groep, dan is schermcommunicatie de oplossing die je zoekt.

ZetaDisplay helpt je graag bij het effectief inzetten van Digital Signage. Ben jij verantwoordelijk voor de communicatie van een onderwijsinstelling? Dan komen we graag in contact met je, want wij overtuigen je met plezier van de toegevoegde waarde van Narrowcasting voor het onderwijs.

Wij leveren zowel Narrowcasting software in de vorm van een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem als Narrowcasting hardware in de vorm van kwalitatief hoogstaande beeldschermen. Daarnaast kunnen we door onze jarenlange en brede ervaring ook helpen met het opzetten van een effectieve en passende contentstrategie.

Wij weten zeker dat Narrowcasting de communicatie van jouw school naar een hoger niveau kan tillen. Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Probeer Narrowcasting nu 1 maand gratis

ZetaDisplay is dé internationale specialist op het gebied van schermcommunicatie. We hebben al veel klanten geholpen met het maximale uit hun digitale communicatie halen. Ben jij onze volgende tevreden klant?

Ben je enthousiast geworden over Narrowcasting, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op. Niet alleen adviseren we je graag over de toepassingen van digital signage in jouw vakgebied, maar je hebt ook de mogelijkheid om digital signage 1 maand gratis uit te proberen. Ontdek zelf in de praktijk dat Narrowcasting ook bij jouw school past!