NARROWCASTING IN DE BIBLIOTHEEK: EEN INSPIRERENDE OMGEVING

Informeer bezoekers van de bibliotheek – van jong tot oud, van Nederlandse moedertaalsprekers tot anderstaligen – efficiënt, laagdrempelig en op een aansprekende manier. Hoe? Met digital signage, natuurlijk!

Narrowcasting is de ideale manier om bibliotheekbezoekers te voorzien van informatie die altijd actueel, relevant en interessant is. De visuele kracht van digital signage tilt de informatievoorziening naar een hoger niveau, wat resulteert in een betere bezoekersbeleving.

Digital signage totems

Hoe zet je narrowcasting in in de bibliotheek?

Digitale narrowcasting schermen vormen voor veel bibliotheken al een centraal onderdeel van dienstverlening. Op de schermen kun je actuele, relevante informatie weergeven, waardoor de bezoeker sneller op de hoogte is van de stand van zaken of sneller weet te vinden wat hij zoekt, terwijl het baliepersoneel wordt ontlast. Gaat jouw bieb al mee met de tijd?

Pas de content aan aan de doelgroep

De kracht van narrowcasting is dat je kunt werken met dynamische content. Niet alleen kan de weergegeven informatie altijd up-to-date gehouden worden (wat bijvoorbeeld handig is bij de weersverwachting of social media feeds), maar de getoonde content kan ook toegespitst worden op het exacte moment van de dag, de precieze locatie van het scherm en de specifieke doelgroep.

Komen er op woensdagmiddag veel scholieren langs? Wijs ze direct op de nieuwe aanwinsten in de jeugdcollectie. Ligt een van de vestigingen in een wijk met veel niet-Nederlandssprekende bewoners? Bied de informatie ook aan in het Engels en promoot het aanbod aan taalcursussen. Is er een evenement gaande? Op de schermen verschaf je de bezoekers ter plekke heldere informatie over het hoe, wat en waar.

Toepassingen voor narrowcasting in bibliotheken

Welke praktische toepassingen zijn er voor narrowcasting in de bibliotheek? We geven je graag een paar voorbeelden die eenvoudig toe te passen zijn in de praktijk, voor élke bieb:

  • Bezoekersinformatie. Denk hierbij aan lidmaatschapstarieven, regels voor het gebruik van internet en de uitleentermijn van boeken, maar ook heel simpele informatie over de openingstijden en waar het toilet te vinden is.
  • Evenementen aankondigen. Laat de leden van de bibliotheek weten wat er op de agenda staat door toekomstige evenementen uit te lichten. Een scherm met gevarieerde of zelfs bewegende content trekt meer de aandacht dan flyers die stilletjes op een tafeltje liggen, waardoor meer mensen op de hoogte zullen worden gebracht van het evenement. Maak de content aantrekkelijk en overtuig op die manier zo veel mogelijk geïnteresseerden om het evenement te bezoeken.
  • Cursussen, workshops en boekbesprekingen promoten. Welke educatieve mogelijkheden biedt de bibliotheek aan? Veel mensen zijn niet op de hoogte van het feit dat er in bibliotheken vaak meer te doen is dan alleen boeken lezen. Met digital signage zorg je ervoor dat meer geïnteresseerden op de hoogte zijn van interessant lesaanbod.
  • Nieuws over de bibliotheek. Deel bijvoorbeeld de actuele feed van de social media accounts van de bibliotheek of wijs bezoekers erop dat de vestiging tijdens aankomende feestdagen gesloten is.
  • Nieuwe aanwinsten uitlichten. Is de collectie uitgebreid met bestsellers of juist interessante nicheboeken? Prijs de boeken aan op de schermen en geef daar meteen informatie over de inhoud bij.
  • Bewegwijzering. Als er een cursus plaatsvindt in een zaaltje of als de hele bibliotheek in gebruik wordt genomen door een groot cultureel evenement: met narrowcasting schermen kun je altijd actuele en duidelijke informatie verschaffen over activiteiten in de bibliotheek die op dat moment plaatsvinden.

Digital Signage toepassing van ZetaDisplay

ZetaDisplay is de internationale expert op het gebied van digital signage. We zijn met name trots op onze gebruiksvriendelijke narrowcasting software en onze kwalitatief hoogwaardige hardware. Naast de praktische zaken kunnen we je ook helpen met je contentstrategie. Hoe maak je maximale impact en bereik je jouw doelen met behulp van digital signage?

In het content management systeem beheer je eenvoudig zelf de content en houd je altijd controle over de informatie die getoond wordt, of je nu één scherm of tientallen schermen hebt geïnstalleerd. Je krijgt altijd een product op maat. Wil je ook het verschil maken met innovatieve digital signage in de bibliotheek.

ZetaDisplay: internationale narrowcastingexpert

Wil je meer weten over hoe je narrowcasting doelgericht in kan zetten in jouw bibliotheek? Neem dan contact met ons op. Wij zijn expert op het gebied van digital signage en actief in meer dan 50 landen en helpen toonaangevende bedrijven met effectieve digital signage. Je kunt bij ons terecht voor gebruiksvriendelijke narrowcasting software, kwalitatieve hardware en advies over je contentstrategie. We helpen je graag van a tot z met het succesvol implementeren van jouw narrowcastingnetwerk.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag direct een gratis demo aan!