DURF TE DELEN

Sociale media hebben de laatste jaren een centrale rol gekregen in ons dagelijks leven. Toch vinden velen de inzet ervan op digital signage nog (te) spannend. Zonde voor je marketing: durf te delen!

Referenties via sociale media

Door de digitalisering zien we dat men zich vóór een aankoop eerst goed oriënteert en op zoek gaat naar bewijs. Wat veel mensen niet weten: 71% van de consumenten baseert zijn of haar gedrag op referenties vanuit sociale media. (bron: Invesp).

Beïnvloeden van imago over jouw bedrijf

Wij zijn van mening dat sociale media niet alleen in het beslissingsproces een invloedrijke rol spelen, maar ook bij het vormen van een mening over een bedrijf en hun diensten. Tv, radio, print, internet, telefoon en digital signage. Het wordt allemaal ingezet om de consument te voorzien van product- en bedrijfsinformatie.

Maar mede door de sociale media ontwikkelt de consument ook een eigen beeld van jouw bedrijf, product of medewerkers. Ze hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om de eerlijke en ongezouten meningen van bestaande klanten en bezoekers tot zich te nemen. Dit is online minstens zo zichtbaar als jouw eigen (gewenste) verhaal. Deze informatie, in combinatie met de marketingcommunicatie vanuit je bedrijf, vormt de basis waar het gedrag en de mening van de consument uit voortvloeit.

Relevantie, eenvoud en timing van je communicatie

We weten inmiddels dat de consument op zoek gaat naar ervaringen en bewijs. Waarom helpen wij ze dan niet een handje? Door bijvoorbeeld Kieskeurig reviews, sociale media berichten en externe blogs een plek te geven, zodat je triggert, vertelt, vergelijkt én bewijst. En zo de aandacht van je klant behoudt. Relevantie, eenvoud en timing van je communicatie zijn wat ons betreft de basis binnen een digital signage concept. Durf je daarnaast open kaart te spelen door de social buzz rondom je merk een plek te geven in je instore schermcommunicatie? Dan zal je transparantie en eerlijkheid door de klant worden beloond met respect, betrokkenheid en uiteindelijk de sleutel tot succes: vertrouwen!

DIGITALE COMMUNICATIE VOOR EEN MODERN TIJDPERK

Tast je nog in het duister over hoe je de impact van je digitale communicatie kunt maximaliseren? Of weet je niet goed welke voordelen het voor jouw bedrijf of branche kan hebben? Maak kennis met ZetaDisplay: dé internationale expert op het gebied van communicatie via digital signage.